Lyckseletravets andra tävlingsdag körs på tisdag kväll där Guli Vinn går ut i Västerbottningens lopp vilket han på ett säkert sätt vann i fjol.

Tisdagskvällens tredje lopp (V5-2) körs över 2640 meter för kallblod med max 350.000 kronor på kontot och sponsras alltså av Mats samarbetspartner Västerbottningen.

I fjol vann Guli Vinn och Mats det här loppet vilket var extra roligt med tanke på att många av Guli Vinns delägare har sin hemvist i just Lycksele.

Guli Vinn var inte som bäst senast, men har vunnit över långdistans även om det var ett tag sedan. Här möter vi några vassa som bland annat Robert Berghs Lome Storm och får slå lite ur underläge, men helt golvade tycker jag inte att vi är om Guli Vinn har en bra dag, han kan spurta bra, menar Mats som under kvällen även kör Bertil Ådins Risåberra som Mats kört till två segrar här under vårkanten:

– Är Risåberra fokuserad kan han vara med och göra upp om det här, men samtidigt finns alltid en galopprisk, säger Mats inför uppsittningen bakom Risåberra i loppet ”Sverker Karlssons Pokal” som avgörs som kvällens sjunde lopp.