Lyckseletravet slår upp årets tävlingsportar på fredag kväll 30 juni.

– Jag är helladdad inför årets stora höjdare, säger Mats som startar tre hästar under premiärdagen.

I årets första lopp på Lyckseleovalen startar såväl Vännfors Sessan som Väskinge Herman där Jocke ”Jos” Rubertsson sitter upp bakom den sistnämnda.

– Vännfors Sessan svarade för ett jättefint lopp i Sundsvall, hon blev dock lite för ivrig när luckan kom och höll på att galoppera, annars tror jag faktiskt att hon vunnit. Hon är en av de som kan vinna det här loppet, vi kör med öppet huvudlag den här gången.

– Vi tog bort käkpinnen på Väskinge Herman senast vilket inte gick alls då han nu bara ville knäcka käken och galopperade två gånger, annars var det väl okej men han måste visa förbättring här under två starter under Lyckseleveckan. Målet kan nu inte ställas högre än att han sköter sig och tjänar lite pengar.

I det tredje loppet, ett försök i Kallblodspokalen, startar M.P.Vega:

– M.P.Vega har tränat väldigt bra under sista dryga veckan och här ska vi försöka hålla ledningen och hoppas då att vi ska kunna vinna det här försöket. Vi har provat halvstängt huvudlag och ryckhuva hemma vilket fungerat bra och så blir det nu också. Barfota runt om.

Mats kör under kvällen även Stefan Dellbros Wild Gospel i det nionde loppet och Tore Pirat (Mattias Berglund) i kvalloppet.

Bodentravet tävlar lördag kväll 1 juli där stallet startar både Källsjöloke (Ove A Lindqvist kör) och Lia Lykke i det femte loppet.

– Källsjöloke står bra till i loppet och svarade senast för en stark avslutning i spåren. Gör han om det här tycker jag absolut att han ska kunna vara med och göra upp om det men en liten varning finns för att fjärdespåret kan vara lite lurigt.

– Med Lia Lykke är jag rätt optimistisk då hon svarade för ett kanonlopp senast trots mycket strul på vägen, avslutningen var dock ”flygande” med vilket jag var väldigt nöjd. Hon tål också att gå rejält.

Mats kör under kvällen även Guldhagens Ozzy i första loppet åt Maria Johansson och Priscilla L.N. (Linus Nilsson) i det fjärde loppet.