Inför 30/6, 1/7 och 4/7

Runt kommande helg startar det Gällerstedtska stallet en hel flock hästar.

– Jag tycker att vi har några fina chanser och givetvis en förhoppning att få vinna ”hemma” i Lycksele, säger Mats.

Solänget kör lunchtävlingar på torsdag som är juni månads sista dag.

Här startar Guli Kajsa i det andra loppet över 2140 meter.

– Guli Kajsa var senast på en utflykt till Romme där hon blev för het och inte riktigt orkade. Här står hon bra till men det är några tuffa hästar emot. Barfota bak som tidigare. Platsmöjlighet, tycker Mats.

I sjätte loppet 2140 meter startar Lia Lykke:

– Efter en dålig start gjorde Lia Lykke det jättebra som trea på Dannero i förra starten. Vi har övat starter efter det och sätter nu också på skygglappar till denna gång för att hon ska bli lite mer fokuserad och rappare. Är hon som i träning tycker jag att hon är en vinstkandidat.

Under Solängetdagen kör Mats även Mattias Berglund och Stina Sjöbergs treåring Tore Pirat i kvalloppet.

Lyckseletravet inleder året tävlingsvecka med kvällstävlingar fredag 1 juli då det spelmässigt handlar om V64Xpress tillsammans med Årjäng.

Här startar stallet fem hästar där det börjar i första loppet ”Bortre Lång” med duon Källsjöloke och Väskinge Herman där Ove A Lindqvist sitter upp bakom ”Herman”.

– Väskinge Herman svarade för en fin debut utan att förta sig, han förstod inte riktigt varför han var där. Han har utvecklats rejält sedan dess, är riktigt fin i träningen hemma varför jag tror han kan blanda sig i striden med satsande ägarna Ernst och Janne på plats. Samma utrustning som förra gången.

– Källsjöloke var fin vid segern i debuten efter att han varit riktigt yr i huvudet under värmningen varför jag då fick hålla på en längre stund bland annat på innerplanen. Nu sätter vi på honom skygglappar för att han ska bli mer fokuserad. Han har hög kapacitet men är inget att lita på ännu så länge men håller han sig i trav kan han vinna.

I fredagskvällens andra lopp startar Risåtinder och Risåerland vilket ingår i sommarbanorna Lycksele, Hoting och Ovikens gemensamma serielopp.

– För Risåerland, som körs av Ove Ander denna gång, blev allt fel i förra starten där vi startade i långsam rygg och var sist iväg. Jag hoppas att han får lite tur och här har han ett bra smygläge och flyter det kan han kanske vara bland de tre.

– Risåtinder har hög kapacitet för klassen, har inte startat på två månader men var jättefin i ett banjobb härom veckan. Det kan bli svårt att hinna ikapp M.P.Domino men jag hoppas och tror på en fin slant.

I Lokaltidningens lopp 7 över 1640 meter startar Vännfors Grynet från bricka fem bakom bilen.

– Vännfors Grynet hade brunstproblem i förra starten men förhoppningsvis har karlintresset svalnat nu. Läget och favoritdistansen är perfekt nu då hon är startsnabb och når vi ledningen så kör vi där och då ska hon passeras. Vi kör henne barfota bak och med rycktussar och rycklappar.

I det åttonde loppet – Nordemans Bil – kör Mats comebackande Nimbus Southwind för glada gamängen K-G Vestman.

– Vi vann i Lycksele i fjol men nu har Nimbus Southwind varit borta från tävlingsbanorna sedan i oktober, behöver säkert loppet varför vi här från ett bra läge söker ett smyglopp med målet att nå pengar till ägarna. I grunden är det som bekant en mycket fin häst.

Lyckseletravet fortsätter med lunchtävlingar på måndag 4 juli där Risåerland startar i dagens första lopp ”Västerbottningen”.

– Risåerland startar ju redan på fredag också men jag ser inget problem i att det kan bli tätt mellan starterna. Det klarar han utan problem och han är också i karriärens fas att han kontinuerligt måste få tävla. Det är väl något så när liknande motstånd på måndag även om det blev färre hästar här. Enda skillnaden är att jag på måndag kör ”Erland” själv, säger Mats.

I måndagens åttonde lopp – Sverker Karlssons Minneslopp – handlar det om 2140 meter voltstart och det med 15 hästar till start där debuterande Guli Frasse logiskt står start.

– Det blir spännande med Guli Frasses allra första lopp, det är en stor och stark häst som dock inte är så snabb ännu. Han står bra till, jag har svårt att bedöma motståndet men främst hoppas jag att han ska gå felfritt och då tror jag han kan gå en 35-tid så får vi se vad som händer och vad det kan räcka till, säger Mats som alltså har fullt upp runt kommande veckoslut.