När Skellefteåtravet tävlar på måndag kväll 30 maj selar stallet ut två debutanter plus ytterligare en ”färsking” i kvalloppet.

– Det blir självklart en mycket spännande kväll, tycker Mats.

Måndagskvällens första lopp på Skellefteåtravet ser endast fyra hästar i startlistan varav två är Gällerstedt-tränade i loppet över 2140 meter för treåriga kallblod med maximalt 30.000 kronor på kontot.

– Väskinge Herman (körs av Hanna Olofsson) är en jättefin häst som egentligen inte är riktigt startklar men han får vara med här för att, så att säga, se och lära. Han har i alla fall bättrat sig rejält på slutet men har bara gått ett banjobb. Vi kör med helstängt med hål, berättar Mats som kommer att ha skor runt om på alla kvällens starthästar.

– Källsjöloke har varit startklar ett tag, han är speedig och snabb, kan förvisso vara lite vinglig i stallsvängen varför vi sätter på honom skygglappar och hoppas att han ska sköta sig. Gör han det ska han ha en hyfsad möjlighet att vinna här men det är alltid lite ovisst då det handlar om debutstarter, säger Mats som själv kör Källsjöloke.

I kvalloppet startat stallets tredje treårige Guli Frasse:

– Guli Frasse är inte så tidigt av sig i utvecklingen men allt känns bra och detta med kvalet ska vara en formsak. Det är en stark och rejält häst som kommer att bli riktigt bra.