Stall Gällerstedts Guli Vinn firar Valborgsmässoafton på Bodentravet och stallstart blir det även när Solängettravet i Örnsköldsvik på lördag 2 maj slår upp tävlingsportarna för året med breddloppstävlingar.

Bodentravet står värd för V64-tävlingar på torsdag kväll, valborgsmässoafton, där den tredje avdelningen handlar om ett försök i Dubbelcupen för kallblod över distansen 2140 meter.

– Guli Vinn fick det absolut sämsta läget i hela fältet, konstaterar Mats som med bricka 15 och spår 10 i tilläggsvolten drog en riktig nitlott.

– Vi får smyga med där bak och hoppas nå en slant till slut, men här har jag inga större förhoppningar. Han ska starta igen i Skellefteå nästa torsdag 7/5 och då handlar det om autostart och förhoppningsvis ett bra läge.

På lördag 2 maj arrangerar Solänget sin tävlingspremiär för 2020 där stallets fyraåriga Vännfors Grynet gör sin tävlingsdebut i det sjätte loppet över 1640 meter.

– Det blev många fler hästar i loppet än vad jag trodde. Vännfors Grynet har tränat klart förbättrat på slutet och är travsäker, jag tycker det var lämpligt att börja här och hoppas att vi ska kunna vara trea, fyra, hon kan springa men brukar vara lite trög ibland och det brukar alltid finnas med några riktigt bra bland dessa orutinerade hästar, säger Mats som även kör Frida Anderssons Djärv Elden i lördagens sjunde lopp:

– Djärv Elden var ute i ett riktigt tufft V75-lopp på Dannero senast och då också på fel distans (1640). Här handlar det om favoritdistansen över 2640 meter, jag kan inte motståndet, men vi får köra sista varvet och se hur långt det räcker, menar Mats.