När Dannerotravet slår upp portarna för årets första tävlingsdag på påskaftonslördag 30 mars är stall Gällerstedt på plats med två hästar där Stålviktor och Källsjöviking båda går ut i det fjärde loppet.

Efter ett drygt halvårslångt tävlingsuppehåll är det dags att tävla på Dannero igen där det fjärde loppet handlar om 2140 meter voltstart för hästar med minst 250 001 kronor på kontot.

Stålviktor (körs av Ingvar Nyberg) startar med ett tillägg medan Källsjöviking och Mats är ensamma i loppet om att utgå från 2180-fållan.

– Stålviktor har tränat under hela vintern i väntan på att han ska slippa broddar, han går bäst barfota runt om och så blir det på lördag. Vi har en duktig kusk i Ingvar men Stålviktor står lite fel inne och behöver ett lopp efter den långa frånvaron. Målet här får vara att köra in lite pengar.

– Källsjöviking har varit trivsamt lugn i träningen på slutet vilket jag ser som klart positivt då han annars, ofta, brukar vara onödigt het. Här är det överkomligt motstånd men självklart tufft att runda 14 konkurrenter där man måste ha tur på vägen. Jag tror dock att han ska göra ett bra lopp och är lite halvoptimistisk om en framskjuten placering. Förhoppningsvis kan vi köra ”Vikingen” barfota runt om men åtminstone fram ska han slippa skorna.