Umåker kör så kallade lunchtävlingar kommande måndag 30 november.

– Vi startar tre hästar från stallet och jag hoppas och tror att vi ska kunna köra in en rätt fin slant, säger Mats.

I dagens andra lopp över 2.640 meter startar stallet två hästar i comebackande Guli Castor (Ove A Lindqvist kör) och Källsjöviking där den förstnämnda startar med ett tillägg medan ”Vikingen” utgår från dubbla tillägg.

– Guli Castor gör efterlängtad comeback efter lång frånvaro, men har under hela hösten känts fin i träningen såväl hemma som inne på banan och i kvalet för en dryg månad var han klart godkänd. ”Castor” har inte förlorat många lopp över denna långa distans, men då han nu varit borta länge ska vi inte begära för mycket utan hoppas att han kan göra en bra insats.

– Källsjöviking har efter en mycket bra säsong nu inte startat på en dryg månad där han senast på Solänget hade segern på gaffeln då galoppen snöpligt kom. Han har tränat bra hemma, det här ser ut som en lämplig uppgift och jag tycker att vi borde vara med och göra upp om segern.

I måndagens tionde lopp startar Vännfors Grynet som kommer till start med tre raka segrar i raden.

– Hon står sämre till och möter tuffare motstånd än i föregående lopp varför det är för mycket att begära att hon ska ta sin fjärde seger på raken. Vännfors Grynet känns i alla fall bra hemmavid, hon ska helst ha ett smyglopp och stämmer det på vägen hoppas jag att vi kan vara bland de tre främsta.

I det fjärde loppet sitter Mats upp bakom Aleksi Kytöläs One For You som är en av två hästar i startvolten i det fulla fältet.

– Jag körde honom i Skellefteå för några månader sedan, One For You är helt okej men här känns det som att det kommer ett antal riktigt vassa hästar bakifrån.