Efter en bra maj månad med över 200.000 inkörda kronor till stallet tar Gällerstedts nu nya tag in i juni månad med tävlingar i Boden på torsdag kväll 3/6 och på Solänget kommande lördag 5/6.

Bodentravets torsdagstävlingar inleds här och nu med att Mats meddelar en strykning:

– Stålville har tyvärr dragit på sig en halsinfektion, får stå över en vecka och kan följaktligen inte vara med här, säger Mats som då åker norröver med enbart Risåtinder med sig.

– Risåtinder var ute på en totalt ospringbar bana i Skellefteå senast där han inte alls kunde springa, jag tycker han gjorde det bra att bli fyra under de förutsättningarna. Nu lovar Pohlmans arvtagare fint väder och en bra bana på torsdag, han var bra i ett träningsjobb hemma i måndags och jag tycker att han här är en av de som ska kunna vinna. Samma utrustning som i förra starten, meddelar Mats.

Solänget kör breddloppstävlingar på lördag med första start klockan 11.00 där Källsjölinus tävlingsdebuterar i dagens sjunde lopp:

– Roligt att det blev fullanmält och till och med fanns reserver i ett lopp som är stängt vid 7.500 kronor. Källsjölinus har varit sen i sin utveckling och vuxit enormt mycket men känns nu bättre och bättre, han lär dock behöva några lopp innan han blir riktigt bra. Jag skulle tro att han kan göra en 35-tid här men har ingen som helst koll på motståndet.

Till Solänget åker även stallets två tvååriga ston Kattelbo Kajsa och Lia Lykke (körs av Stina Sjöberg) med för att gå ut i premielopp.

– Det är alltid roligt när man får ta nästa steg i utvecklingsfasen med de yngre hästarna som här genom premielopp. Båda är trevliga individer som utvecklas i stadig takt och ska här klara premietiden (1.55-2.10) utan några som helst problem.