Stall Gällerstedt startar två hästar när Skellefteåtravet på måndag 3 maj kör sin årspremiär.

– Både Stålville och Källsjöviking är i fin form, men här blev det riktigt tuff konkurrens varför vi får köra för att ta pengar, menar Mats.

På måndag 3 maj öppnar Skellefteåtravet sina tävlingsportar för året med lunchtävlingar och redan i årets och tillika måndagens första lopp startar Stålville (Ove A Lindqvist kör) från bricka 1 och Källsjöviking från spår 3 i startvolten där det är 2140 meter som väntar.

– Stålville var jättefin senast och vann utan att vara trött. Här fick han ett bra läge, men motståndet är rejält tufft varför han får följa med så får vi se vad det kan bli.

– Källsjöviking blev lite för pigg i ledningen senast, låg på för mycket men höll ändå godkänt till en bra tid och jag tycker också att han är bättre på medeldistans än lång som det var senast. Vi kommer att köra honom med ryckhuva för första gången men det är samma här, motståndet blev stenhårt varför vi får sikta in oss på att tjäna lite pengar.

Mats kör även Tegsnäshästen Vincent Caprese åt Ann-Charlotte Nordlund och Linda Arvidsson i dagens åttonde och sista lopp:

– Vincent Caprese känner jag inte alls till men det ska bli intressant även om utgångsläget är lite besvärligt.