Solänget laddar för sina V75-tävlingar om två veckor (15/10) men hinner innan dess köra lunchtävlingar nu på måndag 3 oktober.

– Vi startar där Risåerland och Risåtinder i samma lopp, berättar Mats.

Solänget tävlar dagtid nu på måndag 3 oktober där det nionde loppet är ett kallblodslopp stängt vid 100.000 kronor med 20 meters tillägg för hingstar och valacker.

Grunddistansen är 2140 meter där Risåerland (Ove A Lindqvist kör) och Risåtinder båda startar från tilläggsvolten 2160 från spår 1 respektive 3.

– Risåerland gjorde det bra på Bergsåker i fredags, men behövde loppet efter två månaders vila och vi tror att han dessutom blev lite hovöm. Därför ska vi nu ändra och sätta på en annan typ av skor. Här tycker jag att han fick ett intressant läge med innerspår på tilläggsvolten, han är startsnabb och lättplacerad och bör få ett fint lopp.

– Risåtinder fick strykas till tänkt start på Umåker 16/9 då han hostade. Är dock fräsch nu och har tränat bra här hemma och han var ju också riktigt vass som tvåa i förra starten men det var ju ett tag sedan (15/8). Det finns förresten planer på ännu fler starter framöver och ”Tinder” är också en häst som trivs på vinterbana när vi kommer dit, menar Mats (kör själv Risåtinder) innan han tillägger:

– Det blev ett rätt bra lopp med elva hästar, jag har svårt att bedöma motståndet men vet att Rickard af R.F. som Krister (Söderholm) kör är duktig.