Augusti månads tävlande avrundas i Skellefteå på måndag kväll den 29:e där tre hästar kommer till start.

– Så här på förhand tycker jag att det ser intressant ut, säger Mats.

I Skellefteåtravets femte lopp (V5-4) denna kväll handlar det om 2140 meter voltstart där Vännfors Stjärna och Mats utgår från andraspåret i startvolten.

– Senast var Vännfors Stjärna ute i Norrländska Elitstoet hemma på Umåker där hon faktiskt var lite slak, det var inget drag alls i henne och vi fick nöja oss med en sjundeplats. Jag tror att ”felet” var att hon druckit alldeles för lite under dagen. Hon känns i alla fall fin i träningen hemma efter det, jag tror att hon kan gå en tid på 25.5 här så får vi se hur det går. Det nya är att vi denna gång kör henne utan skor runt om.

I kvällens åttonde uppgörelse startar såväl Guli Kajsa som Vännfors Grynet där Joakim ”Jos” Rubertsson sitter upp bakom ”Grynet” och då minns vi självklart ”Jos” allra första kuskseger, med just Vännfors Grynet, på Bergsåker i januari 2021.

– Vännfors Grynet gjorde det jättebra som trea mot ”blodingarna” i Hot´n Cold på Umåker. Över den här distansen (2140) och med ett tillägg gäller det att hon får ett snällt lopp och får spara speeden. Skor runt om och rycktussar som vanligt. Platsmöjlighet, tycker Mats som själv kör Guli Kajsa i samma lopp och det från startvolten:

– Guli Kajsa har tränat jättebra efter segern i Skellefteå fjärde augusti. Som jag bedömer vår egen slagstyrka och motståndet tycker jag att Guli Kajsa är en av de som kan vinna det här loppet även om det troligtvis blir skor runt om den här gången, säger Mats som denna kväll, i lopp sju, också sitter upp bakom Umåkeramatören Knut Jonssons Bentley U.N.G. från ett sjättespår i första tilläggsvolten:

– ”Knutte” känner jag bra men hästen känner jag inte alls. Bentley U.N.G. är Jonssons andrahäst i loppet då John (Östman) kör Make Someone Happy medan jag förmodar att vi får ha målet i en matlapp.