Umåker tävlar på tisdag kväll 29 augusti där stallet startar Grim och Vännfors Borken som augusti månads sista tävlingsuppgifter.

I tisdagskvällens andra lopp startar Grim från innerspåret i första tilläggsvolten 2160 meter:

– Grim tog sig en onödig galopp efter 500 meter senast på Solänget, men gick väldigt bra efter det även om det var struligt med hästar galopperande till höger och vänster. Tredjeplatsen var klart godkänd, här är det rätt tufft motstånd även om det bara är sex hästar till start, felfritt tycker jag att han ska kunna vara bland de tre främsta. Öppet huvudlag, barfota bak.

I lopp 4, som också bara lockat sex hästar till start, startar Vännfors Borken från spår 2 i startvolten där det är 2140 meter som står på programmet:

– För Vännfors Borken har de föregående starterna handlat om Svenskt Kallblodskriterium där han var mycket duktig i försöket och även gjorde det bra i finalen även om vi inte fick med oss något hem. Allt är bra med hästen som tränar bra och jag räknar med att han kommer att göra ett fint lopp. Senast, i kriteriet, stod ”Borken” på samma distans som trean Haslehaugens Loke som nu har 40 meters tillägg. Barfota bak.

Under kvällen kör Mats också John Östman-tränade Karl Johan som i kvalloppet:

– Om Karl Johan vet jag ingenting men det är alltid intressant att stifta nya bekantskaper.