Stall Gällerstedt startar fyra hästar när Umåker på torsdag kväll 29 april står värd för V64-tävlingar.

– Stålviktor är vår bästa chans, menar Mats.

I dagens första lopp (2140 meter) debuterar Risåtinder som kom till stall Gällerstedt som tvååring på sensommaren 2019.

– Han var i princip otränad då men hade gått premielopp och visade redan då att det är en snygg och långstegad häst som kommer att bli riktigt bra. Han känns fin hemma och nu är det dags, men det är självklart tufft att debutera med 20 meters tillägg. Han kommer säkert att göra ett fint lopp men jag har svårt att sia om chanserna men känner mig nöjd och är rätt säker på att han kommer att vinna lopp inom kort men kanske inte här på direkten.

I lopp 3 startar Vännfors Grynet från spår nio bakom bilen över 1640 meter.

– Hon är ute på favoritdistansen men fick tyvärr bakspår, men med lite tur så vi kommer vettigt till så ska hon vara med där framme. ”Grynet” har gjort det bra hela året, avslutade fint senast efter att ha hamnat bakom galopperande häst 500 kvar. Vi ändrar nu så att hon går med skor bak men det ska inte spela någon roll.

Kämpen Peppe Lavec startar i det fjärde loppet (V64-1) med lärlingen Jocke Rubertsson i sulkyn:

– ”Peppe” tappade en örontuss i provstarten senast, blev för upphetsad och galopperade i loppet vilket bara är att glömma. Det är bara att ta nya tag och ”Peppe” känns alltjämt pigg och rask.

Stall Gällerstedt avrundar kvällen med att starta Stålviktor i den fjärde V64-avdelningen (lopp 7) som handlar om 2140 med bilstart:

– Han startade i januari men har sen åtgärdats för att nu kännas lika bra som när han vann i somras och det är ett stort plus att han slipper broddar. Vi körde ett banjobb med ”Viktor” i torsdags och då var han verkligen jättefin, här fick vi ett bra spår och jag är lite sugen att prova där framme om vi kommer till ledningen, men ibland tar han inte riktigt i på direkten i starten varför det är ett frågetecken var vi hamnar, menar Mats.