Bodentravet bjuder på V64-tävlingar på tisdag kväll 29 mars där Stall Gällerstedt startar Stålville och Källsjöviking i det sjätte loppet (V64-3).

– Det blev ett tufft lopp med många bra hästar, konstaterar Mats.

Bodentravets sjätte lopp (V64-3) på tisdag kväll handlar om ett försök i Dubbelcupen (final i Gävle 21 maj) över 2140 meter där de tolv startande hästarna är fördelade på tre startvolter.

I den andra volten, 2160 meter, startar såväl Stålville (Ove A Lindqvist kör) från innerspåret som Källsjöviking från ett fjärdespår.

– Stålville känns mycket bra i träningen här hemma och för honom och Ove A är det en stor fördel att vi nu kommer att köra honom barfota bak. Han har också fått ett bra läge att lifta med ifrån men det är tuffa motståndare med i loppet. Han gör säkert ett bra lopp men kan nog behöva den här genomköraren då han inte startat sedan 6 februari.

– Källsjöviking fick tyvärr det tänkta loppet på Umåker inställt för ett par veckor sedan och har nu inte startat på två månader. Jag körde honom inne på banan i måndags och var väldigt nöjd med vad han presterade. Det känns som han hittat en växel till i vinter och jag tycker att han ska kunna vara bland de tre främsta här. Han gillar inte att ha skor varför det är mycket intressant att vi nu kör honom barfota fram.