Stall Gällerstedt avslutar sommarmånaden julis tävlande med en start i Boden på onsdag 28 juli och en i Skellefteå på fredag kväll den 30:e.

– Jag tycker att både Källsjöviking och Guli Best ska kunna ta en fin slant, menar Mats.

I Boden på onsdag kväll 28 juli handlar det om V86-spel där Källsjöviking startar i den tredje V86-avdelningen (lopp 5) över 2140 meter med voltstart.

– Källsjöviking gjorde ett kanonlopp som fyra i Skellefteå senast där han gick på nya rekordet 24.7. Nu ska han möta Don Viking och Tangen Haap vilka båda står 40 meter bakom och normalt är dessa två lite för bra varför vi får sikta på att bli trea, men kommer någon av de nämnda kanonerna bort så kan vi kanske vara ännu längre fram. ”Vikingen” har i alla fall känts jättefin efter senaste loppet och vi kör honom utan skor den här gången, säger Mats som denna kväll även sitter upp bakom Överklintsamatören K-G Vestmans Nimbus Southwind i kvällens elfte lopp där ekipaget kommer från en seger i förra starten i Lycksele:

– Då hade Nimbus Southwind fått ett behövligt lopp veckan före efter lång vila och svarade för ett jättebra lopp till överlägsen seger. Är han lika bra som då kan han kanske vara med och göra upp om det även om det är tuffare konkurrens här än i Lycksele.

På fredag kväll 30 juli kör Skellefteåtravet breddtävlingar med Guli Best i startlistan:

– Guli Best var inte kurant i halsen i förra starten, men nu är det bra och han har tränat väldigt bra här på slutet. Fungerar han fullt ut mot lämpligt motstånd här kan han vara långt framme här, jag hoppas att han kan vinna vilket skulle innebära att han därefter kan vara med i Hot´n Cold-loppet på Umåker, säger Mats.