På fredag kväll 28 juni vänder Mats Gällerstedt ”hem” till Lyckseletravets premiärdag för att starta tre hästar.

– Lyckseletravet är mitt ursprung och självklart något mycket speciellt för mig, kommentarer Mats som startar tre hästar under öppningsdagen.

I fredagskvällens tredje lopp – ett av två försök i Kallblodspokalen med final fredag 5 juli – över 1640 meter startar både Vännfors Borken (Ove A Lindqvist kör) och Lia Lykke och det från startspåren ett respektive två.

– Vännfors Borken har bara gjort ett lopp i år, detta i april då han inte var på topp men blev ändå fyra. Nu har han tränat bra under en längre tid och jag kan garantera att han tar ledningen och sen är det upp till Ove hur han vill lägga upp det. Jag tycker hur som helst att han ska vara långt framme här. Barfota bak.

– Lia Lykke svarade för ett topplopp i årsdebuten i Boden 15 juni med en fin avslutning fram till tredjeplatsen. Här är det i och för sig fel distans men jag ser ändå henne med vinstchans. Inga utrustningsändringar.

I kvällens nionde och sista lopp startar Guli Frasse med ett tillägg där grunddistansen nu är 2140 meter voltstart i denna kallblodsserie där det även körs lopp i Hoting och Oviken:

– Guli Frasse var inblandad i en malör i starten senast och det blev också en liten galopp men han svarade för en fullt godkänd insats efter det. Här har han ett bra spår (1) och jag tycker att han ska räknas tidigt. Barfota fram och rycktussar.