Stall Gällerstedt åker upp till Boden kommande torsdag 28 maj för att under V64-kvällen starta tre hästar och det samtliga i lopp 5 stängt vid 350.000 kronor.

– Vi startar med tre hästar som alla känns bra i träningen, men det var tyvärr mer minus än plus i spårlottningen, konstaterar Mats.

2140 meter med bilstart är uppgiften där Svante Båth-tränade Gorm, körd av Ulf Ohlsson, lär bli blytung favorit från ett fjärdespår bakom bilen.

– Vilket givetvis är rätt, det är en topphäst som var bra då han vann på Solänget i tisdags och det är den jag har respekt för, annars är det ett öppet lopp, tycker Mats.

Mats själv kör Källsjöviking som tyvärr utgår från spår 8 längst ut bakom bilens vinge:

– Källsjöviking behövde loppet sist efter att ha stått över ett tag, han bör vara förbättrad nu. Det är en stark och rejäl häst som jag helst laddar framåt med på en gång, men här får jag se hur det utvecklar sig. Jag är inte rädd motståndet även om Gorm är vass.

Ove A Lindqvist sitter upp bakom Guli Vinn från bricka 3.

– Ove fick en jäkla fart på Guli Vinn sist och han har varit bra i träningen efter det. Han kan inte galoppera och är inte heller direkt beroende av löpningsförlopp utan går från alla positioner.

Lillfax, som skickliga Sandra Eriksson kör denna gång, har under våren haft svårt att komma med i lopp men var senast bra som fyra.

– Det kunde faktiskt ha blivit ännu bättre, Lillfax blev först dragen bakåt och sen hindrad av några galoppörer på upploppet, farten finns där. Framför allt är det bra att han nu har börjat få komma med i loppen där han har en del att hämta framöver, den här gången grusar dock sjundespåret en del av förhoppningarna, menar Mats.