Stall Gällerstedt startar sex hästar nu i slutet av månaden.

– Några intressanta chanser har vi, tycker Mats Gällerstedt inför tävlingarna i Boden torsdag den 28:e och på Valborgmässoaftonens kväll hemma på Umåker.

I Bodentravets femte lopp på torsdag kväll startar såväl Vännfors Stjärna som Stålviktor där den sistnämnde får Ove A Lindqvist i jollen.

– Det handlar ju om årsdebut för båda hästarna, konstaterar Mats.

– Stålviktor har springspår på tillägg. Allt verkar bra med hästen som gick ett banjobb förra måndagen med vilket jag var jättenöjd men kanske behöver han ett lopp för att komma igång. Jag hoppas ändå att han ska kunna dyka upp långt framme. Vi kör med skor denna gång, inga ändringar förutom kusken.

– Vännfors Stjärna fick ett fjärdespår i tilläggsvolten, hon trivs som bekant bäst på kortdistans, här handlar det om 2140 och får då smyga med. Hon känns i alla fall jättefin i träningen och verkar rejält löpsugen. Vi kör henne barfota fram och med öppet huvudlag, inga konstigheter.

I Bodenkvällens nionde lopp startar både Guli Kajsa (Mats kör) och Risåerland (Ove A Lindqvist).

– Guli Kajsa startar med dubbla tillägg och här finns det några bra hästar i startlistan. Hon var jättefin som tvåa i årsdebuten på en rejält tungsprungen bana som det då var hemma. Hon lär ha gått framåt med det loppet och kan vara med där framme om det löser sig.

– Risåerland har inte startat sedan andra januari men har innerspåret i startvolten och kan få en fin resa därifrån. Jag var väldigt nöjd med ett träningsjobb denna måndag och ska prova med helstängt huvudlag. Han behöver säkert loppet men jag ser honom ändå som en platschans.

Umåker sjunger in sköna maj med tävlingar under valborgsmässoaftonens kväll på lördag 30 april.

Hör gör Lia Lykke karriärens andra start i det första loppet.

– Lia Lykke svarade för en jättefin debut där hon var tvåa. Jag sätter nu på henne helstängt då hon visade lite förbrytartendenser senast, jag tror inte att hon själv kan dra på i ledningen men jag hoppas att vi ska vara långt framme även om det finns några tuffa konkurrenter.

I femte loppet selas Risåtinder ut:

– Tillägg på sprintdistans är aldrig något lätt uppgift och Risåtinder är inte heller våldsamt startsnabb. Hon var i alla fall jättefin i ett banjobb i påskas men är mest ute för att få ett lopp i kroppen och kan kanske vara på plats. Inga utrustningsändringar.