Umåkertravet breddtävlar på tisdag kväll 27 september.

– Att sela ut tre tvååringar till kvalloppet är självklart rejält spännande, säger Mats som även startar Guli Frasse denna kväll.

Guli Frasse startar i kvällens fjärde lopp:

– Visst finns det kapacitet för seger, men Guli Frasse är fortfarande lite opolerad och lite lat mellan varven men jag ser i alla fall det här som ett lämpligt sista lopp under debutsäsongen för att sen ge honom rejäl vinterträning. Förra starten blev det helt fel med helstängt vilket bara gjorde honom stirrig. Nu blir det också skor på fötterna men det ska inte spela någon större roll, menar Mats.

I kvalloppet startar trion Liali (”Jos” Rubertsson kör), Vännfors Borken (Mats) och Vännfors Sessan (John Östman).

– Liali är en jättefin märr som är helt rytmisk i travet. Som sin bror Guli Vinn är hon dock rätt bekväm av sig men det kommer att bli bra vad det lider.

– Vännfors Borken är verkligen en talang som både är stark och snabb, han kan vara lite stirrig i träningen hemma men sköter sig alltid bra då vi kommer in på banan. Det vore trevligt om han blir i närheten av lika bra som sin morbror Emil Mollyn.

– Vännfors Sessan är en stor häst som är helt travsäker och okomplicerad. Det blir spännande med kvalet där John får sitta upp efter att han stiftat bekantskap med henne redan under ettårssäsongen. Redan nu finns det självklara funderingar på Kriteriestoet nästa år för ”Sessan”.