Efter en trevlig måndag kväll med Lia Lykkes seger i försöket till Kriteriestoet på Dannero så selar stallet ut fyra hästar under resten av denna vecka.

Onsdag kväll 27 juli står Bodentravet värd för V86-tävlingar där Ove A Lindqvist sitter upp bakom Risåerland och Vännfors Grynet.

– Gällande Risåerland måste vi kolla upp honom då han inte kom helt till rätta i senaste starten i lördags. Vi startar självklart inte om vi hittar något galet, säger Mats som ser positivt på Vännfors Grynets framträdande:

– Visst finns det några bra hästar på start vilket är logiskt när det är ett lopp av den här digniteten. Vi kommer att köra Vännfors Grynet barfota bak och med rycktussar och rycklappar, jag ser henne som en platskandidat, säger Mats.

Skellefteåtravet tävlar på torsdag kväll 28 juli där Joakim Rubertsson kliver i kördressen vilket bara hänt två gånger tidigare under 2022 där det nu handlar om ett lärlingslopp bakom Stålville:

– Det är ett lämpligt motstånd för Stålville här men kanske är inte långdistansen det optimala för hästen. Kusken är kanske lite rostig men han har kört hästen oerhört mycket de senaste åren, inte minst i träning. Rycktussar och rycklappar.

När Bollnästravet kör V75-tävlingar på lördag 30 juli sitter Erik Adielsson upp bakom stallets Vännfors Stjärna i ett kortlopp över 1640 meter där ekipaget utgår från spår sju i första startvolten:

– Det är självklart ett tufft lopp men jag tycker att Vännfors Stjärna ska kunna ta sig till ledningen och då körs det väl där. Platschans, säger Mats som utrustar hästen med ett halvstängt huvudlag för första gången på mycket länge.