Stall Gällerstedt startar två hästar under Bodenstravets V75-tävlingar på torsdag kväll 27 maj.

– Källsjöviking har bra form och ett intressant läge, tycker Mats som ser Ove A Lindqvist sitta upp bakom ”Vikingen” denna gång.

Källsjöviking, körs av Ove A Lindqvist, startar från spår 1 över medeldistans i ett fullanmält lopp med trevliga 50.000 kronor i förstapris.

– Källsjöviking satt fast med mycket krafter kvar senast och kändes då jättefin. Här har vi ett bra läge och Ove A, som känner hästen väl, får sikta på att köra i spets och då tror jag att de andra ska vara bra för att kunna passera honom men visst finns det några bra konkurrenter. Vi rycker alla fyra skorna för första gången och jag tycker att Källsjöviking borde kunna gå en 25.5-tid här, menar Mats.

I kvällens tionde lopp (2140 meter volt) selas Peppe Lavec ut med, som vanligt, stallets lärling Joakim Rubertsson i vagnen:

– Peppe Lavec och Jocke utgår från springspår i tilläggsvolten vilket är ett lite lurigt läge, men klarar Jocke bara av starten bra så att man kommer lämpligt till så kan han gå en bra slutrepa. Vi kör honom utan framskor som senast, berättar Mats.