Med knappt 23 000 kronor kvar till fjolårets rekordsiffra 1.372.600 vad gäller inkörda pengar under ett år selar stallet ut fem hästar under kommande veckosluts tävlingar på Umåker fredag 27 oktober och i Boden två dagar senare.

Umåker kör lunchtrav på fredag 27 oktober där det börjar med Nordfaks i lopp 1:

– Nordfaks agerade spänt under första varvet sist men sen var det riktigt bra. Nu dövar vi honom så att han ska kunna öppna bättre, han blir bättre och bättre, det här är ett jämnt treårslopp där jag ser honom som en platsmöjlighet.

Stallets ”miljonär” Källsjöviking startar det i det fjärde loppet:

– Källsjöviking galopperade oväntat i förra starten, jag tror han var missgynnad av att gå utan skor på den banan varför vi kör med skor nu. Han känns som vanligt i träningen, det är ett dåligt läge och en icke passande kortdistans men lämpligt motstånd. Hittar vi fram tycker jag att han ska ha vinstchans.

I fredagens kvallopp startar Roger Sandström-ägda kämpen Thravarn:

– Thravarn har varit borta oerhört länge men nu har vi tränat upp honom. Han är bra grundtränad, känns fin och ska klara det här och då är tanken att han ska göra loppcomeback inom några veckor.

När Boden tävlar på söndag startar både Grim och Källsjöloke i dagens sjunde lopp där den sistnämnda körs av Ove A Lindqvist.

– Grim har gjort det bra hela året där han oftast varit ute mot tufft motstånd. Den här gången tycker jag konkurrensen är lite lättare, han känns bra hemma och är en av dom som kan vinna loppet som jag ser det. Vi kör med skor runt om men det spelar ingen roll.

– Källsjöloke rullade över och galopperade två gånger senast men känns nu jättefin. Förhoppningsvis får han ett snyggt lopp härifrån så att han kan spara speeden. Jag tycker att han ska kunna var med långt framme, Ove har vunnit två lopp med honom tidigare.