Detta veckoslut åker Mats till vår Kungliga Hufvudstad för att på Solvalla starta Vännfors Stjärna (fredag) och Källsjöviking (lördag) under Elitloppshelgen.

– Det här har jag laddat för och sett fram mot under lång tid, berättar Mats som är ensam västerbottnisk tränare med starthästar under storhelgen.

Senast Mats tävlade på Solvalla under Elitloppshelgen var ett bra tag sedan.

– 2000 med Lappbarry, senast jag var på ”Valla” var 2016 med Sid Dox, berättar Mats som blivit inbjuden till fredagens speedrace över korta och snabba 640 meter med Vännfors Stjärna.

Här är det nio kallblod som, uppdelade i tre trehästarsheat, gör upp om finalplatserna dit endast heatsegrarna går.

– Vännfors Stjärna startade i söndags och gjorde det okej som trea utan att vara på topp. Hon hade lite ont i magen men det verkar bara ha varit något tillfälligt, efter det har hon varit riktigt pigg. Hon är flygande från start och här blir det självklart full laddning, barfota runt om och halvstängt. Det är självklart en härlig utmaning att ta sig an Smedsbo Faksen som vann det här loppet i fjol.

På lördag startar stallet Källsjöviking i ett lopp över 2140 meter:

– Källsjöviking var lite sämre sist men vi har fixat till honom så att han kommer att vara bra nu även om det är ett tag sedan han startade. Här väntar stenhårt motstånd men vi har fått ett bra läge och kan vi komma ner på innerspåret hoppas jag att vi ska kunna åka med till en slant och ett nytt fint rekord men visst har jag lite större förhoppningar på fredagens uppsittning Vännfors Stjärna.