Veckans starter gör Stall Gällerstedt på Rommetravet onsdag 25 maj och dagen därpå under Bergsåkers montédag.

– Det är inga problem att åka långt för att tävla under den här årstiden, menar Mats och jämför logiskt med mörkaste vinterns väder och före.

Rommetravet utanför Borlänge är en av V86Express-banorna på onsdag kväll och innan den spelformen går igång körs några intressanta kallblodslopp.

Kvällens fjärde lopp handlar om ett 2140-lopp för hästar med upp till en halv miljon riksdaler på kontot där Stålviktor och Mats startar från spår ett bakom bilen.

– Vi fick ett riktigt fint läge och rycker alla skorna för första gången någonsin. Då han är väldigt startsnabb är jag lite inne på att köra i spets, visst är det tuffa hästar mot här men bland de tre hoppas jag att vi kan vara. Han svarade för ett jättefint lopp som trea senast där han gick i full fart till slut.

I efterföljande lopp 5 startar Guli Kajsa och då handlar det om en final för fyraåriga ston i Sleipner Cup dit ”Kajsa” kvalificerat sig.

Guli Kajsa och Mats utgår från ett sjättespår i tilläggsvolten 2160 meter.

– Hon gjorde ett jättefint lopp mot stenhårda hingstar på Umåker senast där hon blev trea efter en bra avslutning. Har hon tagit det loppet på rätt sätt, vilket jag tror och hoppas, kan vi vara långt framme här även om konkurrensen är stentuff precis som det ska vara i en Sleipnerfinal. Barfota bak som i de senaste starterna, meddelar Mats.

På kommande ”röda” torsdag, Kristi himmelfärdsdag, arrangerar Bergsåker sin numera traditionella montéloppsdag där det rakt igenom handlar om travlopp som ska ridas.

– Guli Vinn var senast fin i montédebuten i Skellefteå då han blev trea och självklart är det ett plus att det även denna gång är skickliga Caroline Forsner som rider. Guli Vinn trivs bäst när han är med där framme och kanske ska Caroline rida honom i ledningen, men det är ett bustufft lopp varför vi får vara nöjda med en matlapp.