Bodentravet tävlar dagtid på tisdag 25 april dit Stall Gällerstedt åker med fyra hästar och då bland annat debuterande stoduon Liali och Vännfors Sessan.

– Årets första treåringsstarter är alltid något speciellt, tycker Mats.

Tisdagens andra lopp (klockan 12.42) har lockat fullt startfält över medeldistansen 2140 meter där Stall Gällerstedts duo M.P.Vega (Jens Eriksson kör) och Lia Lykke (Mats) båda startar med ett tillägg (2160) från spår 1 respektive 2.

– M.P.Vega har tränat bra ett längre tag och gjorde ett starkt lopp på Umåker i torsdags där det dock blev lite positionsfel på vägen, jag tycker att hon här, tillsammans med Jens, ska kunna vara med långt framme.

– Lia Lykke gjorde det bra som fyra i årsdebuten för en månad sedan och det mot rätt tufft motstånd. Här tycker jag att det är lite lättare emot och ser henne som en platskandidat.

Det femte loppet (start 13.47) körs över 2140 meter där fem av fältets tio hästar nu gör sina allra första starter någonsin och däribland stallets Vännfors Sessan (John Östman kör) och Liali (Mats) vilka båda logiskt står start (2140).

– Vännfors Sessan har gjort allt rätt så här långt och känns jättefin och lovande, hon är väl förberedd och är rejält travsäker varför jag tycker att hon ska kunna sluta långt framme redan här i debuten med John i vagnen även om det är några vassa hästar på tillägg vilka har några lopp innanför västen och redan har vunnit.

– ”Sessan” är för dagen snäppet bättre än Liali som jag kör själv. Hon gillar inte att gå bakom andra hästar varför det var synd att vi fick ett femtespår varifrån vi knappast kommer fram till en position utan rygg. Hon bör kunna gå en 36-tid så får vi se vad det räcker till.