Stall Gällerstedt startar såväl i Boden på torsdag kväll 25 mars som på Umåker kvällen efter.

– Det är härligt att det nu börjar tävlas mer och det inte minst från vårt stall, menar Mats.

När Bodentravet tävlar på torsdag kväll så selar stallet ut såväl Guli Vinn (körs av Ove A Lindqvist) som årsdebuterande Källsjöviking i kvällens fjärde lopp över 1640 meter med bilstart.

Guli Vinn startar från ett femtespår.

– Guli Vinn blev lite trött senast efter att loppet avbrutits och det varit lite rörigt. Nu är det andra förutsättningar med favoritdistansen, Ove känner honom väl och tillåter banan rycker vi alla skorna. Allt är bra med hästen som dock fortfarande är lite lat i grunden.

– Källsjöviking (spår 6) har tränat bra och gåtts igenom sedan senaste starten i V75 på juldagen. Han gick ett tufft jobb hemma i fredags och var då riktigt bra, om han kan slappna av är han startsnabb men ibland spänner han sig och då blir det sämre. Logiskt fattas det lopp men normalt ska han var med där framme i det här loppet.

På fredag hemma på Umåker selar stallet ut tre hästar till start där det börjar med Vännfors Grynet i det tredje loppet, ”Svensk Travsports Kallblodsserie”, från ett springspår på tilläggsvolten där 1640 meter står på menyn.

– Hon är rätt startsnabb så det passar bra, Vännfors Grynet har gjort det bra hela vägen, formen är god och jag tycker att hon ska kunna vara bland de tre främsta. Molnet på ”Grynets” himmel är väl att hon av någon anledning inte riktigt gillar Umåker.

I det femte loppet sitter lärlingen Joakim Rubertsson upp bakom sin skyddsling Peppe Lavec som här gör sin karriärs 100:e start och det från bricka 1.

– Allt är bra med Peppe Lavec som var duktig senast som trea. Nu är det inte P21 den här gången och klart tuffare motstånd varför Jocke och ”Peppe” får sikta i sig på att försöka få en slant i den här konkurrensen.

I lopp sex över 2140 meter årsdebuter Vännfors Stjärna från femtespåret i startvolten.

– Hon har tränat bra hela vintern, formen är bra, men hon har inte startat på drygt fyra månader och behöver givetvis det här loppet. Jag får här försöka ge Vännfors Stjärna ett smyglopp och spara speeden för kommande mer lämpliga uppgifter.