Umåker och Stall Gällerstedt avrundar travåret 2023 med juldagens V75-tävlingar.

– Det har blivit en trevlig jultradition med V75 på hemmaplan, tycker Mats som startar tre hästar denna dag.

Dagens fjärde lopp ”Carina Jonssons Minneslopp” ser enbart kvinnliga kuskar i loppet över 2140 meter autostart där stallets Grim körs av Jenny Engfors:

– Det är en och en halv månad sedan förra starten men Grim har tränat bra hela tiden. Trist med bakspår där det gäller att han håller sig i trav första halvvarvet så att han kommer in i det hela. Här kan jag inte riktigt motståndet men han är stark och bra och sköter han sig kan han väl vara en platsmöjlighet, menar Mats.

I juldagens sjätte lopp, V75-2, ”Ess Express Minne” startar Teknolina från ett femtespår där 1640 meter autostart väntar och det med Ove A Lindqvist i sulkyn:

– Teknolina svarade för en mycket bra debut för oss då hon vann i Boden åttonde december. Här är det dock fel distans då hon är rätt långsam ut men hon kan säkert avsluta bra. Hon kommer att få en lättare vagn den här gången vilket är enda ändringen, berättar Mats.

Minnesloppet till Mats tidigare stjärna Lappbarry körs som dagens åttonde lopp (V75-4) över 2140 meter där Källsjöviking och Ove A Lindqvist utgår med 40 meters tillägg:

– Det är självklart en tuff uppgift men kommer Källsjöviking bara fram till en vettig position borde han kunna vara med där framme och göra upp om det. Senast hoppade han bort segern i Hästägarekannan vid upploppets början men visade att formen finns där, säger Mats.