Umåker avrundar numera traditionellt året med V75-tävlingar på självaste juldagen.

– Det är alltid ett härligt break i julfirandet och ett trevligt slut på tävlingsåret, tycker Mats som har tre hästar till julstart varav två inom V75-kupongen.

V75-spelet avgörs i loppen 5 till 11 på juldagen men Stall Gällerstedt går igång redan i det andra loppet där färskingen M.P.Vega startar i ett lopp över 2140 meter med bilstart:

– M.P.Vega gjorde ett mycket bra lopp som tvåa i debuten för mig med vilket vi var jättenöjda, hon kändes lite matt då hon passerades 500 kvar men det handlade om något annat då hon nu kom tillbaka med fulla linor över mål. Jag tror att det kan vara en fördel med bakspår (10) då hon annars känns som hon kan ligga på väl mycket i början. Vi tar här det lugnt från start och ser hur det utvecklar sig, då jag bara kört henne en gång har jag inte riktigt koll på upplägget. Inga utrustningsändringar, berättar Mats.

I det sjätte loppet (V75-2) startar Guli Kajsa från spår 3 bakom bilen där det handlar om ett kortlopp över 1640 meter:

– Guli Kajsa är åtminstone utan is under hovarna snabb bakom bilen och har tränat bra sedan hon var tvåa i senaste starten 30 november. Härifrån laddar vi friskt för att få en fin position, det är inte nödvändigt att nå ledningen men kommer vi dit kör jag där. Jag vill dock påminna om att hon galopperade på isbana förra vintern men nu har hon tränat bra på det underlaget men det tål att påpekas.

Tionde loppet (V75-6) körs till minne av Mats tidigare stjärna Lappbarry och det över 2140 meter voltstart med stallets nyblivna miljonär Källsjöviking startande med dubbla tillägg, 2180 meter:

– Källsjöviking var mycket bra vid enkel seger i Hästägarekannan hemma på Umåker onsdag i förra veckan och jag tror att han går framåt med det loppet då han tidigare inte hade startat på över en månad. En stark, rejäl och okomplicerad häst i toppform där vi nu får ladda för att försöka ta dom på sista varvet. Rycktussar som vanligt.