Runt kommande veckoslut tävlas det i Boden torsdag, på Bergsåker fredag och Umåker måndag med starter från Stall Gällerstedt där dock ”husse” Mats själv är avstängd och nu har lejt andra kuskar.

Bodentravet står värd för V64-tävlingar på torsdag kväll 24/9 där Guli Vinn (körs av Ove A Lindqvist) och Lillfax (Mika Forss) båda startar i kvällens sjunde lopp.

– Guli Vinn är behandlad i framknäna sedan han senast var dålig i V75-lopp på Solänget, han har tränat jättebra efter det men här blev det ju ett skitläge och förhoppningen sträcker sig inte mer än till en tredje, fjärde plats, menar Mats.

– Lillfax svarade för ett fint lopp då han gick nytt rekord förra gången efter att ha fått kryssa sig fram. Även för Lillfax är det ett trist utgångsläge. Platsmöjlighet.

Till Bergsåkers kallblodskväll på fredag 25/9 åker Vännfors Stjärna som kommer att köras av Rikard N Skoglund:

– I förra starten passade inte den lösa banan alls för Vännfors Stjärna, nu rycker vi alla fyra skorna och laddar då hon är pigg bakom bilen. Det här blev ett lämpligt stolopp över 2140 meter där jag tycker att hon ska kunna vara långt framme.

Umåker kör lunchtrav på måndag 28/9 där stallet selar ut Liaprinsen.

– Liaprinsen står dåligt till i ett lopp som ser rätt tufft ut. Han är här mest med för att deltaga, få ett lopp i kroppen, och kommer nästa vecka efter detta lopp att kastreras.