Det handlar om trippeltrav för Stall Gällerstedt under kommande veckoslut.

– Några intressanta möjligheter har vi, tycker Mats inför starterna i Boden, Skellefteå och på Dannerotravet.

Till Bodentravets lunchtävlingar på fredag 24/9 åker stallet med Källsjölinus för start i dagens första lopp över 2140 meter.

– Källsjölinus har åtgärdats i framknäna sen senaste loppet för på pricken två månader sedan och gör nu något av en comeback. Jag körde honom förra veckan och han var bättre då där jag vill ge honom ett rygglopp den här gången. Vi kör honom barfota bak för första gången, han kan vara bland de tre om han funkar, menar Mats.

När Skellefteåtravet tävlar på lördag 25/9 startar stallet två hästar.

– Källsjöviking (lopp 2) slog ihop och galopperade bakom bilen i förra starten men gick så in i helsicke efter det. Han står bra till nu och ska inte galoppera från springspåret. Som jag läser loppet är det Björlifant emot men jag hoppas att vi kan vara med och göra upp om det längst där framme och att Björlifant inte hinner ikapp från 40 meters tillägg på oss. Vi har anmält honom barfota fram men får se hur banan är.

– Vicky de Castella (lopp 7) byter vi kusk på då Janne Norberg ska köra henne nu. Vi sätter också på rycktussar och helstängt vilket jag testat och det har känts bra. Senast var hon lite omotiverad, men sköter hon sig kan hon trots tillägget vara bland de tre då motståndet inte är det värsta här.

På söndag 26/9 är det Dannero som lockar med tävlingar.

– Leon de Castella (lopp 1) har gjort stabila lopp på slutet som trea och fyra och känns fortsatt bra i träningen. Det här blev väl ett lämpligt lopp och nu rycker vi alla skorna. Jocke (Rubertsson) kör med utgångsläget i ett tillägg, 1660 meter.

– Guli Kajsa (lopp 3) var inte tillfreds med bettet i förra starten varför hon mest sprang och körde upp med huvudet. Hon är i alla fin i träningen och jag räknar med att hon gör ett bra lopp nu men kan inte bedöma motståndet i det här 2140-loppet.

– Stålviktor (lopp 5) fick tyvärr knäkapporna över framknäna senast vilket vi kan glömma. Nu kör vi med nya rejäla knäkappor, han känns jättebra i träningen, är en bra sprinter. Jag tror han kommer att göra ett fint lopp från sin tilläggsfålla och dyka upp där framme.