Kommande helg startar Stall Gällerstedt tre hästar.

– Det roligaste är att vi med Guli Kajsa är med i uttagningslopp till Kriteriestoet, säger Mats.

På lördag kväll 24 juli kör Skellefteåtravet tävlingar.

Här startar stallet Källsjölinus (lopp 1 2140 meter volt) och Vicky de Castella (lopp 2 2140 meter auto).

– Källsjölinus har gjort två godkända lopp här i början av tävlingskarriären och bör bli bättre för varje start. I Hoting var han bra mellan galopperna, vi ändrar ingenting i utrustningen, tar det lite lugnt här från innerspåret och jag tycker att han ska kunna vara bland de tre om han sköter sig.

– Vicky de Castella var sämre senast i Lycksele utan att jag riktigt vet varför. Jag ska provköra henne på torsdag och se hur det känns, här är vi med för att jaga lite pengar, säger Mats som här utgår från ett femtespår bakom bilen.

Mats kör även hemmaamatören Ola Erikssons nioåring Kiara Sånna i kvällens sjätte lopp från 15:e spåret i spårtrappan bakom bilen.

På söndag 25 juli kör Dannero uttagningslopp till Kriteriestoet och Svenskt Kallblodskriterium.

– Bra anmält med tre försökslopp i varje klass, konstaterar Mats som alltså i år själv har häst till start i dessa fina unghästsammanhang.

Detta i form av Guli Kajsa som startar i det första uttagningsloppet till Kriteriestoet (lopp 2) som handlar om 2140 meter med bilstart där ”Kajsa” har lottats till spår 6.

– Vi möter storfavoriten Dunungen som har vunnit fyra av sina fem starter och gått en 28-tid, men någon annan målsättning än att försöka bli bland de fyra bästa och ta oss till final kan man ju inte ha när man startar här även om vi är medvetna om att det blir tufft, säger Mats vars treåriga sto har gjort två starter hittills.

– Guli Kajsa hoppade direkt från start i Skellefteå i måndags, var sen riktigt bra där hon rekordsänkte till 33.9 på medeldistansen. Jag provade också bakom bilen vilket hon skötte stabilt och säkert, jag tror hon med rätt lopp ska kunna gå runt 31, sen får vi se hur långt det kan räcka.