På måndag kväll 24 juli körs årets uttagningslopp till Svenskt Kallblodskriterium och Kriteriestoet på Ådalsbanan Dannero.

– Det är jättebra anmält, mycket roligt, menar Mats som har en häst av vardera kön till start.

Danneros två kriterielopp för de treåriga kallbloden är en anrik historia och nu på måndag är det alltså dags för 2023-års upplaga att ta sin början med tre försök för hingstar/valacker och fyra för stona.

– Som kallblodssupporter är jag jätteglad över att det är så bra anmält i dessa sammanhang, menar Mats som har Vännfors Borken till start i ett försök (lopp 5) för hingstar och valacker där 2140 meter med autostart väntar.

– Vi hade otur med spårlottningen för Vännfors Borken och får nu utgå från åttondespåret vilket sätter ner möjligheterna men här bland hingstarna går de fyra främsta i varje uttagningslopp till final vilket självklart får vara vårt mål. ”Borken” är ganska snabb ut och jag hoppas att vi ska få en bra position, han har i alla fall tränat bra efter andraplatsen i Lycksele 7 juli, barfota bak som i tidigare starter.

Från kvällens åttonde lopp kan de tre bästa stona kvittera ut en finalbiljett till avgörandets stund söndag 6 augusti:

– Inte heller Vännfors Sessan hade någon tur med spårlottningen då det blev ett tiondespår, allt är bra med hästen och om det bara löser sig hyfsat med positionerna under loppet så tror och hoppas jag det finns en bra möjlighet att ta en finalbiljett. Öppet huvudlag som tidigare och barfota bak.