Midsommarhelgen handlar en hel del om trav på våra breddgrader.

– Det är alltid fantastiskt trevliga tävlingar på Dannero torsdag kväll och i Skellefteå på midsommardagens afton, säger Mats som startar en häst varje kväll.

Dannerotravet har normalt sin årligt stora publikhöjdare denna torsdag kväll och in i natten, men nu kör man ”vanlig kväll” då det fortfarande råder publikrestriktioner även om en del åskådare får komma in denna gång.

Mats sitter i dagens sjunde lopp upp bakom Vännfors Stjärna där det handlar om medeldistans och spår åtta i första tilläggsvolten för ”Stjärna” som inte startat sedan 14 maj:

– Då galopperade hon över upploppet, hade annars landat på en fin 24-tid och varit med och gjort upp om det. Vännfors Stjärna är fin i träningen, förvisso bättre på sprint men får hon springa med här och få luckan till slut kan hon speeda bra, men visst blir det att köra lite på chans. Det är ett bra lopp som Sundbo Nova ska vinna. Vi kör utan skor och med rycktussar.

När Skellefteåtravet tävlar på midsommardagens kväll är stall Gällerstedts uppgift Stålviktor i det femte loppet:

– Stålviktor är snabb som tusan och spår sex på 1640 tycker jag passar mycket bra. Han har inte startat på en månad, vi har haft det här loppet Sprinterpokalen i sikte ett längre tag och jag är optimistisk och tror att han är en av dom som kan vinna. Vi kör som senast med skor runt om, vanligt öppet huvudlag med fast huva.