Stall Gällerstedt startar tre hästar i slutet av den här veckan.

– Jag tycker att vi bör ha rätt goda förtjänstmöjligheter, menar Mats.

På torsdag kväll 24 november tävlas det på Bodentravet där Guli Kajsa startar i det femte loppet med Ove A Lindqvist i sulkyn. Det handlar om ”Kalla Hästägarkannan” över 2140 meter där Guli Kajsa utgår med två tillägg från spår 5 i 2180-fållan.

– Guli Kajsa gjorde ett starkt lopp senast och vann lätt med krafter kvar, nu är det lite andra förutsättningar där det verkar som man måste ha brodd i skorna, men klarar hon det kan hon vara med och göra upp om det här då hon är kvick iväg, bör få en bra position och är stark och rejäl. Vi ändrar inget annat än kusken, säger Mats

Umåker kör dagtävlingar på fredag 25 november där Stålviktor (lopp 6) och Väskinge Herman (lopp 8) startar i uppgörelser över 2140 meter där båda utgår med ett tillägg.

– Stålviktor har inte startat sedan V75 på Solänget i mitten av oktober där han satt fast. Han har inte varit någon favorit av broddar varför vi hoppas att väder och bana tillåter att vi kan köra utan. Han känns i alla fin i träningen och räcker bra i den här klassen varför jag tycker att han ska ses som en platschans.

– Väskinge Herman var krasslig sist och gör nu tävlingscomeback där vi startar med brodd och får se hur det går. Han har inte gått något banjobb på slutet men känns bra här hemma. Målet är att han ska sköta sig och kan vi vara fyra, femma är jag nöjd, menar Mats.