Stallet selar ut tre hästar när det travas på Umåker torsdag 23/11 och i Bollnäs dagen därpå.

– Det är ju mycket mindre tävlande så här in mot vintern varför alla starter känns riktigt roliga och spännande, menar Mats som i sin konvalescensroll logiskt inte kan köra loppen även om han nu är ”gipsfri”.

På Umåker på torsdag kväll 23 november kör Ove A Lindqvist stallets duo Källsjöloke och Nordfaks.

– Källsjöloke var lite för lätt i balansen senast varför vi nu tyngt ner honom fram, annars inga ändringar. Det är kortlopp med bilstart vilket passar honom bra, han ska helst ha ett rygglopp vilket han kan få här från sjättespåret, fungerar han med nya balansen kan han vara rätt långt framme här, Ove A känner honom väl.

– Nordfaks står med 40 meters tillägg vilket inte är någon höjdare, speciellt inte då han är rätt dålig ut från start. Han svarade i alla fall för ett fint slutvarv senast och allt känns också bra med hästen. Vi får se hur han går med brodd, jag kan inte motståndet men felfritt ser jag honom som en platsmöjlighet här och är denna gång glad för att det bara blev nio hästar i loppet.

På fredag kväll 24 november i Bollnäs startar Vännfors Stjärna i ett kortlopp 1640 meter med bilstart.

– Det är absoluta favoritförutsättningar då hon älskar distansen men frågan är om hon, trots sin startsnabbhet, ändå inte ska ha ett rygglopp. Ja, det är en fundering jag har då hon blivit mycket bättre på att lifta med. Senast hade Ove A längt käken vilket var orsaken till galoppen i sista sväng, annars hade hon sämst varit trea. Formen tycker jag finns där.