In mot kommande helg så travas det i Boden på torsdag kväll 22 september medan det kvällen därpå är Bergsåker i Sundsvall som bjuder på tävlingar där det då rakt igenom enbart körs kallblodslopp till ett antal av hela elva.

– För oss kallblodsvänner självklart en stor höjdare, menar Mats.

I det andra loppet i Boden på torsdag kväll 22/9 startar Källsjöloke.

– Källsjöloke blev i förra starten tjurig i första kurvan och hade inte sin bästa dag, nu har vi tränat mycket med ett helstängt huvudlag vilket verkar funka klart bättre. Han känns bra i träningen hemmavid och sköter sig kan han vara långt framme men det viktigaste är väl att han fungerar och vill något, säger Mats.

I Bodenkvällens sjunde lopp startar både Vännfors Grynet (Joakim ”Jos” Rubertsson kör) och Stålviktor.

– Vännfors Grynet var jättefin senast som tvåa i Skellefteå där hon ledde till kort före mål och nu förlorade mot en smygkörd häst. Hon kommer att få en bra position härifrån då hon är startsnabb, får hon sen spara speeden kan hon vara bland de tre. Eventuellt kör vi henne barfota bak, säger Mats om ”Grynet” som startar från innerspåret i tilläggsvolten 1660 meter.

Stålviktor har springspår i samma startfålla:

– Han är rätt kvick i väg och bör få ett bra lopp härifrån. Stålviktor var väldigt bra i senaste loppet och jag hoppas att vi kan vara långt framme nu också. Det blir barfota runt om som i de föregående starterna.

Nära 60 mil söder om Boden ligger, som bekant, Sundsvall och Bergsåker där det tävlas på fredag kväll 23 september med elva kallblodslopp på menyn.

Risåerland gör här comeback efter två månaders tävlingsfrånvaro och det i ett försök/final-lopp där Ove A Lindqvist kör.

– Vi börjar med försöket men har självklart en förhoppning om att kunna vara bland de fem bästa och gå till finalen senare på kvällen. Risåerland har åtgärdats efter julistarterna, känns riktigt bra och från ett fjärdespår bakom bilen tror jag att ”Erland” och Ove initialt kan sitta i ledningen, sen är det upp till Ove hur han vill lägga upp det. Målet får vara att försöka ta sig till finalen då det skulle vara spännande att se hur han klarar två lopp samma kväll.

I det åttonde loppet startar Guli Kajsa och det för första gången med någon annan (Ove A Lindqvist) än Mats i sulkyn:

– Det kan vara positivt med ett kuskbyte. Guli Kajsa har gjort jättefina lopp hela sommaren, senast var hon trea efter att ha gått utvändigt. Hon är inte så snabb bakom bilen men går bra till slut istället. Det blir, som i förra starten, skor runt om, meddelar Mats.