På lördag 22 augusti arrangerar Solängettravet i Örnsköldsvik sin årliga V75-dag och det med en hel del fina lopp på menyn.

– En spännande dag, tycker Mats som startar tre hästar varav två inom V75-spelets kallblodslopp.

Första lördagsuppgiften är Guli Best i dagens tredje lopp över 2140 meter där Guli Best startar från innerspåret i tilläggsvolten 2160 meter.

– Efter flera fina lopp var Guli Best lite sämre senast då det hade blivit lite för tätt mellan starterna, men det blev ändå ett okej utfall som trea med en galopp på vägen. Han borde vara mogen att sänka rekordet här och bör kunna dyka upp där framme, inga ändringar, menar Mats.

Lopp 8, V75-4, ser 15 kallblod till start i Säterbests Minne över 2140 meter.

Här startar Lillfax från spår tre i startfållan (Mats kör) medan Erik Adielsson, som sitter upp bakom Guli Vinn, får utgå från spår sju på tillägget 2160 meter.

– Lillfax har ett bra läge, han trivs bäst i spets och jag kommer att ladda för att komma dit. Han var inte kurant senast varför den starten bara är att glömma, han är nu i alla fall jättefin i träningen hemmavid.

– Guli Vinn har svarat för tre jättefina lopp på slutet där han fått gå utvändigt på tufft sätt. Nu står han lite dumt till men om kusken får fart på honom ska han kunna följa med och tjäna lite pengar hoppas jag, jag är rätt säker på att han kan gå nytt rekord i det här loppet.