Stall Gällerstedt startar tre hästar när Skellefteåtravet tävlar på lördag kväll 22 maj. Jag hoppa

Stall Gällerstedt startar tre hästar när Skellefteåtravet tävlar på lördag kväll 22 maj.

– Jag hoppas och tror att det kan bli en trevlig kväll, säger Mats.

I kvällens första lopp gör varmblodet Vicky de Castella sin andra start för Stall Gällerstedt där stoet nu startar från ett andraspår över medeldistansen 2140 meter.

– Vicky de Castella blev rullig och galopperade i första sväng i förra starten, men var annars helt okej. Nu provar vi annan balans och med Ove A (Lindqvist) i sulkyn. Hon har tränat lugnt efter förra starten, jag kan inte bedöma motståndet här men felfritt ska hon väl kunna vara trea, fyra, femma någonstans.

I det andra loppet gör Risåtinder karriärens andra start efter att ha varit trea i debuten där han även nu står med ett tillägg, 2160 meter.

– Risåtinder svarade för en jättefin debut och hade krafter kvar i mål och kan nog sänka tiden 32.9 den här gången. Han var bra i ett träningsjobb i måndags, jag har ingen jättekoll på motståndet men tycker att han felfritt bör kunna blanda sig i det hela.

Stallet startar också Stålviktor i lopp 6:

– Stålviktor har gjort två enormt starka lopp på Umåker här på slutet mot tufft motstånd. Här har han springspår tillägg och då han är rask bör han kunna få en bra position. Finns formen kvar är han av dom som ska kunna vinna det här loppet.