Stall Gällerstedt har helt enligt plan inte tävlat så mycket under de senaste mörka vintermånaderna men nu börjar det rassla igång i större omfattning.

– Det känns jättebra nu när vi närmar oss våren och många fler starter, tycker Mats.

Umåker kör tävlingar på fredag kväll 22 mars (delad V64-omgång med Örebro) där tre hästar från Innergård åker med in till ovalen.

– Om vi börjar med Guli Frasse, som varit borta från tävlande ett år, så går han ut i kvalloppet vilket ska vara en formalitet. Det är bra att han får ett banjobb där och han känns också jättebra i träningen vilket han gjort hela vintern. Det kan bli comeback i april då det finns flera fina lopp ett välja på.

Vännfors Sessan startar i det fjärde loppet.

– Det är ett fyraåringslopp, försök i Sleipner Cup, där Vännfors Sessan står tufft inne med 40 meters tillägg och även om hon känns fin så är jag här nöjd om vi kan bli fyra, femma. Inga ändringar.

Till det sjunde loppet selas Teknolina ut.

– Teknolina gjorde det jättebra i förra starten då det handlade om V75 där hon som tvåa var mycket knappt slagen. Hon kommer säkert att göra ett bra lopp nu också, står bra inne och jag tycker att hon ska vara en av dom som är långt framme. Inga ändringar mer än att jag kör själv den här gången.

Under Umåkerkvällen kör Mats också Xindra Dox åt Malin Sandman i kvällens tredje lopp.

– Jag har kört Xindra Dox tidigare någon gång, hon kan vara osäker och galoppera men jag såg att hon gjorde ett bra lopp senast.

I Boden på söndag 24 mars handlar det om GS75-tävlingar där Mats startar Lia Lykke i det nionde loppet.

– Lia Lykke har varit borta länge och behöver säkert loppet då jag inte heller kört något banjobb med henne. Kapacitetsmässigt ska hon inte vara avsågad här men jag kommer att ge henne ett snällt lopp och så kör vi till slut, menar Mats som i Boden också sitter upp bakom Seletamatören Mattias Berglunds Tore Pirat i det andra loppet.

– Tore Pirat svarade för ett jättebra lopp efter galopp senast och felfritt ska han kunna vara med och göra upp om det här.