Bodentravet kör lunchtävlingar med V65-spel på fredag 22 januari dit stallet åker med tre starthästar.

– Det känns rätt bra på förhand även om vi inte hade något flyt med spårlottningen, säger Mats.

I fredagens första lopp går Vännfors Grynet ut vilken kommer med en färsk seger i bagaget.

– Vännfors Grynet var jättefin när hon senast 9/1 vann i Sundsvall med Jocke (Rubertsson) i jollen som där fick ta sin första kuskseger vilket knappast någon lär ha missat. Näst senast på isbanan i Skellefteå 27/12 var hon dock sämre, inte alls harmonisk på isunderlaget den gången, men där fick hon nog värdefull isträning och det har hon även fått hemmavid sedan dess varför jag tycker att det bör fungera bättre den här gången. Det blev ett konstigt tunt lopp med bara fem hästar, fungerar hon på isen så ska hon vara med och göra upp om det, tycker Mats som själv kör Vännfors Grynet den här gången.

I dagens fjärde lopp startar både Guli Castor och Lillfax där den sistnämnda körs av Ove A Lindqvist.

– Surt med bakspår i tilläggsvolten för båda, konstaterar Mats.

– Guli Castor gjorde fjolårets enda start 30/11 och det är ju ett tag sedan och det här med istävlande blir något nytt för honom, men det känns nu som att han ska funka på det. Det gäller ju att vi har tur och hittar fram, men gör vi det borde han kunna vara bland de tre främsta.

– Lillfax gjorde det bra på tre skor efter att ha tappat en i förra starten hemma på Umåker 7/1. Nu fick han sämsta läget av alla, men formen finns där och visst ska det kunna bli en bra slant förutsatt att det löser sig från det här knöliga utgångsläget