Skellefteåtravet tävlar dagtid på torsdag 21 september där stallet startar Deviljas Athena och Nordfaks vilka båda går ut i dagens femte lopp.

Femte loppet på Skellefteåtravet denna torsdag 21 september är öppet för kallblod med maximalt 20.000 kronor på kontot, körs över 2140 meter voltstart där Mats kör Deviljas Athena från ett sjättespår i startvolten medan Ove A Lindqvist sitter upp bakom Nordfaks från innerspåret i volten med 20 meters tillägg.

– Det är drygt två månader sedan Deviljas Athena startade där hon under denna period behandlats av veterinär för några småsaker och hon har även varit förkyld. Nu känns hon bra i träningen här hemma i Innergård. Inför den här starten ändrar vi lite i balansen genom att köra med skor runt om. Om hon bara kan vara lugn och sköta sig är jag rätt säker på att hon ska kunna göra ett fint lopp.

– Nordfaks fick en liten hovspricka här tidigare varför det blir skor runt om denna gång. Han har varit fenomenalt bra i träningen på slutet och det blir mycket intressant att nu se honom med Ove A i jollen. Jag har dock ingen större koll på konkurrenterna och siar inte om vad det kan räcka till, menar Mats som under dagen även kör Bodenamatören Malin Sandmans Xindra Dox och Fashion Queen W.W. från Umåkerkollegan Micael Ågrens stall.

– Xindra Dox var positiv när jag körde henne i början av augusti, Fashion Queen W.W. har jag kört en gång tidigare, han har nu haft en träningsperiod varför jag inte vet så mycket om dagsformen.