Det är tämligen tävlingstätt i regionen för närvarande.

Stall Gällerstedt startar i Skellefteå på torsdag 21/5 och i Umåker på lördag kväll 23/5.

– Vi har några spännande starter, tycker Mats.

I Skellefteå på flygartorsdagens kväll startar stallet Stålville i kvällens sjätte lopp och det från dubbla tillägg där distansen är 2140 meter.

– Han är behandlad i framknäna efter förra starten då han var lite sämre. Nu känns Stålville riktigt bra i träningen hemmavid, förutom starka Forspärla tycker jag också att det blev ett lämpligt motstånd.

I kvällens kvallopp ska Liaprinsen ut för att kvittera ut ett tävlingsklartecken:

– Det ska inte vara några problem tycker jag. Liaprinsen är fin treåringshingst som ska göra några starter till sommaren. Först gäller dock detta kval vilket ska bli kul.

Mats kör också Burträskamatören Bertil Ådins Risåberra i dagens andra lopp där vi minns att duon vann förra gången de tävlade tillsammans för två månader sedan.

Risåberra borde kunna sänka rekordet ytterligare en bit och ”Berra” bör ha en vettig chans att vinna det här.

Sen kör Mats Stealthestarlight åt Bodenamatören Helmer Hedlund i det tredje loppet.

– Jag har noterat att hon galopperat några gånger på slutet, men känner inte till Stealthestarlight något närmare.

Tävlingsveckan fortsätter hemma på Umåker på lördag kväll.

Guli Tone startar där i kvällens första lopp.

– Jag var väldigt nöjd med hennes debut på Umåker förra måndagen där Guli Tone gick bra hela vägen till en slutlig andraplats. Hon var lite rullig, men det var ingen fara, här möter hon några riktigt bra hästar men en tredje, fjärde plats ska det väl kunna bli vilket betalar sig med fina slantar i det här loppet.

Stålviktor årsdebuterade i förra starten och kommer nu ut igen i det sjunde loppet.

Stålviktor ville bara springa rakt fram senast, jag fick inte ut honom i banan, men han var fin mot bra hästar. Här ser motståndet lämpligt ut och jag tycker att vi ska ha en chans att blanda oss i segerstriden.