Umåkertravet bjuder in till tävlingar på torsdag kväll 21 april med bland annat en intressant V64-omgång på spelmenyn.

– Det blev fina lopp, tycker Mats som startar fyra hästar under kvällen.

Kvällens femte lopp (V64-2) ska springas över 2140 meter och det med fördel ston där Vännfors Grynet startar från spår 3 i startvolten:

– Senast blev det fel för Vännfors Grynet då hon hamnade ute i tredjespår 1300 kvar, blev kvar där ute och blev då less och trött. Hon gick ett okej banjobb under skärtorsdagen, här kommer vi att smyga med och spara hennes speed till slut. Vi kör henne barfota bak den här gången.

Det åttonde loppet (V64-5-DD1) är ett försök i Dubbelcupen över 1640 meter där Stall Gällerstedt selar ut tre hästar.

Stålville startar från innerspåret i tilläggsvolten 1660 meter med Jorma Kontio i sulkyn:

– Stålville gjorde det bra som trea i Boden efter vissa positionsproblem då han hamnade långt bak. Det här läget är inte helt fel då det bara är två hästar på startvolten och jag tycker det borde kunna bli en fin slant. Vi kör honom barfota bak som senast och med rycktussar och rycklappar.

Guli Vinn, som Mats kör själv, startar från andraspåret i samma volt:

– Guli Vinn behövde efter lång tävlingsfrånvaro loppet senast och behöver förmodligen den här genomköraren också för att riktigt komma igång. Vi kör honom barfota runt om och hoppas på en matlapp.

Källsjöviking startar från spår 9 i 1660-volten och får Ove A Lindqvist i sulkyn:

– Källsjöviking var bra trea bakom Norrlands Scott och Guli Storm i förra starten. Här blev läget inte det bästa men ryggen på Guli Vinn är inte helt hopplöst, han trivs med Ove A och nu rycker vi alla skorna och eventuellt kör vi också med rycktussar för första gången sedan juli i fjol vilket han då svarade ruskigt bra på.