På torsdag kväll 20 juli bjuder Östersundstravet in till årets uttagningslopp till Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet dit Mats Gällerstedt åker för att starta Lia Lykke i ett av de tre försöksloppen till Derbystoet.

I traditionens tecken står Östersundstravet värd för de spännande uttagningsloppen – och finalerna fredag 4 augusti – för de fyraåriga kallbloden där stonas Derbystoet sett 35 hästar anmälas varför det nu körs tre uttagningslopp varifrån de fyra bästa i vardera lopp går vidare till finalen.

Lia Lykke och Mats startar i kvällens nionde lopp, tillika V64-6, och det från ett niondespår bakom bilen där distansen 2140 meter väntar.

– Lia Lykke gjorde, efter tidig galopp, ett starkt lopp som trea i Boden senast där framför allt avslutningen var vass. Nu är det tuffare motstånd som det ska vara i såna här sammanhang men då Lia Lykkeinte är så startsnabb gör det inte så mycket att vi fick bakspår, vi kan inte vinna från det här läget men formen är fin varför jag hoppas att vi kommer att placera oss bland de fyra bästa och få en finalbiljett, vi lättar henne lite i balansen till den här starten, berättar Mats.