Efter att familjen Gällerstedt under denna vecka semestrat ”hemma” i Lycksele är det nu tävlingsdags på midsommardagens kväll och det traditionellt i Skellefteå.

– Det är alltid en härlig tävlingskväll med bra lopp, tycker Mats som har tre hästar till start under lördagskvällen.

Skellefteåtravets lördagskväll handlar om V64 för den spelsugna där vi i tredje avdelningen hittar två hästar från Innergård.

Lillfax startar i detta kortlopp, 1640 meter, från spår fyra bakom bilen och det, precis som senast, med Ove A Lindqvist i vagnen:

– Han har varit riktigt bra på slutet och fick nu ett bra och intressant läge. Lillfax kan starta riktigt snabbt varför Ove får ladda framåt och når han ledningen brukar han vara riktigt bra därifrån, menar Mats som i samma lopp själv kör Stålviktor från ett klart sämre (spår 8) utgångsläge.

– Tyvärr blev vi bortlottade vilket är mycket trist då Stålviktor är i riktigt bra form. Han avslutade 24.5 sista varvet senast och var inte trött i mål, men härifrån måste vi ha mycket tur om det ska lösa sig till något riktigt trevligt.

I ”Kalla Midsommarkransen” (V64-5) startar Stålville med ett tillägg där det är hela 3140 meter som ska avverkas.

– Stålville har aldrig provat så lång distans men brukar gilla 2640 meter varför jag är rätt säker på att det passar honom, men från ytterligare ett tillägg startar ju några riktigt tuffa motståndare varför vi kör för att få en slant den här gången. Det har också blivit lite för länge sedan förra starten då vi inte hittat något lämpligt lopp förrän denna kväll.

I lopp 7 (V64-4) sitter Mats upp bakom Hanna Olofssons Ava.

– Jag har ingen koll på Ava och vi fick ju ett trist läge med spår nio i tilläggsvolten.