Umåker kör dagtrav på torsdag 20 april där stallet startar Källsjöloke och M.P.Vega.

– Plus Guli Sanna och Källsjölova i premieloppet, det är alltid något särskilt när tvååringarna börjar luftas i dessa sammanhang, tycker Mats.

Premieloppet körs klockan 11.40 före de ”vanliga” loppen där, som sagt, stoduon Källsjölova och Guli Sanna för första gången i sina karriärer ska få en resultatrad där det i premieloppet gäller att landa på en kilometertid mellan 1.55 och 2.10 för att bli godkänd:

– Det ska inte vara några tidproblem och känns mycket spännande. Guli Sanna, som jag kör själv, har tränat bra och utvecklats under hela vintern, det blir roligt att känna på henne här. Källsjölova, som bekant en lillasyster till Källsjöviking, sitter ”Jos” (Rubertsson) upp bakom här och hon är också förberedd för att klara den här uppgiften på ett bra sätt.

I det sjätte loppet över medeldistans startar Källsjöloke från tilläggsvolten 2160 meter:

– Källsjöloke var nära en andraplats i årsdebuten men då han fick luckan på upploppet blev han så överraskad att han galopperade vilket givetvis var surt. Vi kör honom barfota bak den här gången, jag ser honom som en platsmöjlighet i ett lopp där Re Vital och Krister (Söderholm) blir favorit med sina två raka segrar i raden.

Åttonde loppet ser elva hästar komma till start över kortdistans med bilstart där M.P.Vega utgår från ett andraspår.

– Det är ett bra läge men M.P.Vega är inte speciellt startsnabb men bör härifrån få en bra position. Sen tror jag att hon kan avsluta bra och ta många placeringar där. Nu blir det barfota runt om för första gången och jag ser henne som en platskandidat, säger Mats.