Mats kör ett antal lopp på Umåker på fredag kväll 20 januari och även när Skellefteåtravet kör sin årspremiär med lunchtävlingar på måndag 23 januari.

Mats sitter upp bakom tre hästar på Umåker under fredagskvällen men ingen från det egna stallet.

– Nej, det fanns inga lämpliga lopp men jag tycker att det är roligt att jag själv kvalificerat mig både till Mästerkusken och Schyssta kusken.

I Schyssta kusken (lopp 5), för de tolv kuskar som ifjol körde flest lopp helt utan drivningsförseelser, sitter Mats upp bakom Laurila’s Haldir, tränad av Matti Matinlauri, medan han i Mästerkusken (lopp 8) kör Sandra V Erikssons Conrads Gregor:

– Jag har ingen större koll på hästarna men Conrads Gregor var ju bra som tvåa på Bergsåker i tisdags trots galopp, menar Mats som i det nionde loppet också kör Jimpeto Joy från Kari Lehtonens formstarka stall.

– Det blir nog svårt att vinna något lopp denna fredagskväll men det ska bli kul.

Skellefteåtravet inleder på måndag något av ett litet vintermeeting med tre tävlingsdagar innan ett längre eftervintersuppehåll tar vid.

I det sjunde loppet över 2140 meter med bilstart startar stallet Grim från ett sjundespår. Grim har gjort ett lopp i den Gällerstedtska regin och vann då i Boden.

– Grim var bra då och har också tränat bra efter det, han känns travsäker men statistiken över bilstarter säger något annat med mycket galopper och det är väl det jag är lite rädd för, jag ska prova honom bakom bilen innan tävlingarna och se hur det verkar. Jag räds inte motståndet och sköter han sig bara tror jag att han kan vinna det här loppet. Samma utrustning som senast, berättar Mats som tidigare under måndagen, i lopp 1, också sitter upp bakom Knut Jonssons Faste Vilje.