På fredag kväll slår Lyckseletravet upp portarna för sommarens meeting med tre tävlingsdagar.

– Jag längtar så att det kryper i kroppen, säger Mats, sedan i våras styrelseledamot i just Lycksele Travsällskap.

Premiärkvällen i Lycksele bjuder på nio lopp där stall Gällerstedt selar ut fyra hästar.

I Bortre Långs lopp (7) startar såväl Guli Kajsa som Risåerland (Jocke Rubertsson kör).

– Guli Kajsa står start, har tränat på bra här på slutet och kändes också fin i ett provlopp för två veckor sedan. Hon är stark och rejäl men samtidigt en nybörjare så att man aldrig vet hur det går i en debut, men sköter hon sig tycker jag att hon ska vara rätt långt framme, säger Mats som äger det treåriga stoet tillsammans med Lyckselelegendaren Ernst Nilsson.

– Risåerland var inte alls till sin fördel i sin debut, kommer här ut i sitt andra lopp, startar från tillägg men fungerar han ska han kunna tjäna lite pengar då det inte är det värsta motståndet här.

Kvällens nionde lopp är ett stolopp som presenteras av Stall Dubbel-W, Göte Windelås, där den Sven Olaf Nordli-uppfödda och ägda duon Vännfors Grynet (Jocke kör) och Vännfors Stjärna båda startar.

– Vännfors Grynet står bra inne i loppet. Hon var dålig sist (10/5) varefter vi behandlat henne i bakkotorna och nu känns hon fin hemmavid igen, Jocke är van att köra henne och dom lär ta ledningen och sen får vi se.

– Vännfors Stjärna gjorde ett bra lopp på Dannero förra veckan mot tufft motstånd. Hon behövde det loppet efter att ha varit ifrån över en månad och kommer säkert att vara rejält förbättrad nu då det också är lite enklare motstånd även om Slotts Pila imponerade vid seger i måndags. Vi kör ”Stjärna” med bakskor den här gången vilket dock inte ska spela någon roll, jag tycker att jag är en av dom som kan vinna loppet.

Mats sitter också upp bakom Karl Gunnar Westmans Nimbus Southwind i dagens första lopp:

– Nimbus Southwind har inte startat sedan i september och behöver självklart loppet för att komma igång. Vi kör lite försiktigt och hoppas på en slant.