Umåker tävlar på fredag kväll 2 juni och Skellefteåtravet på måndag afton 5 juni där stallet selar ut ett antal hästar.

– Vännfors Borken debuterar och går det som jag tänkt med start såväl fredag som måndag, berättar Mats.

På fredag kväll 2 juni tävlar Umåker där man delar V64-omgången med Bollnästravet.

I det tredje loppet över 2140 meter startar både Liali (Ove A Lindqvist kör) och debuterande Vännfors Borken som Mats sitter upp bakom.

– Liali har gjort två starter och blivit bättre och bättre. Hon är fin i träningen hemma, jag tycker att hon ska kunna sänka rekordet och ser henne som en liten platsmöjlighet här.

– Vännfors Borken gör sin första start, det är en kapabel häst som dock är lite nervöst lagd ännu så länge och jag ser en risk att han kan göra bort sig men annars tycker jag att han ska vara långt framme. Det blir en lugn start från bakspåret och tanken är barfota bak som jag anmält.

I fredagskvällens premielopp startar såväl Rosens Bonn Bus (Ove A Lindqvist kör) som Vännfors Jerven (Jocke Rubertsson).

– Rosens Bonn Bus är en fantastiskt fin häst som gjort allt rätt hittills, det ska bli spännande att se honom här i premieloppet och efteråt höra vad Ove A säger efter att han bekantat sig med ”Rosen”.

– Vännfors Jerven är en stor och rejäl travare som ska klara premietiden utan några som helst problem.

I Skellefteåtravets andra lopp på måndag startar Vännfors Borken som alltså då gör sin andra start på fyra dagar.

– Det är tanken men vi kollar givetvis hur Vännfors Borken tar fredagskvällens debut, det kan ju bli väl tätt. Här har han dock fått ett bra läge och jag tror att han är hyfsat startsnabb men vi ska komma ihåg att det verkligen är begynnelsen av karriären.

I fjärde loppet gör Väskinge Herman comeback efter att ha tränat rejält under vintern.

– Väskinge Herman har visat bättre takter och det i några banjobb. Här blev det lite tufft motstånd och jag har inga segerfunderingar utan kör att han ska få ett lopp i kroppen. Barfota bak.

I premieloppet startar Liabirk:

– Liabirk är en liten trevlig häst med Rolf Jonsson Guli Gry som mamma. Han ska klara premieloppet utan problem.