Den Gällerstedtska påsken kommer till stor del att firas i travtävlingarnas tecken.

– Härligt, tycker Mats som har hästar till start såväl på Umåker på långfredag som under påskaftonens årspremiär på Dannero.

På Umåker på fredag startar kämpen Peppe Lavec i det fjärde loppet (2140 meter autostart) efter att han förra veckan gjorde sin 100:e start och även denna gång körs ”Peppe” självklart av stallets lärling och tillika 14-åringens ägare Joakim Rubertsson:

– Senast hamnade Peppe Lavec invändigt långt bak och satt där, det är bara att glömma den starten. Jocke säger att han fortsatt tränat bra, känns pigg och nu är det lättare motstånd än förra gången där jag tycker att det inte ska vara omöjligt att han nu är bland de tre främsta även om ett sjundespår bakom bilen inte är något superläge.

I det femte loppet (2140 meter) selas Stålville ut efter att ha stått över tävlande i två månader:

– I senaste starten sista januari var han inte bra och tappade dessutom en sko varför vi utgick. Sedan dess är Stålville åtgärdad, känns klart bättre och möter nu ett lättare motstånd än förra gången även om det finns några tuffa kamrater med i loppet, men trea, fyra tycker jag att vi ska kunna vara om det stämmer.

När Dannero på påskaftonslördagen slår upp tävlingsportarna för 2021 kommer Guli Castor till start i det femte loppet som körs över 2640 meter.

– Han har fått några vinterlopp i kroppen efter att tidigare varit borta från tävlande i mer än ett år. Guli Castor gick ett lättare banjobb under denna tisdag, känns bra och då han nu slipper brodd i skorna och vi för första gången på länge kan köra med barfotskor fram så blir han mycket bättre, men det här blev ett mycket tufft lopp med några som är lite för bra varför vi tar det som en bra genomkörare inför nästa start på Umåker 16 april.